Comadira

Narcís Comadira i Moragriega, neix a Girona el 1942. Destaca com a poeta i com a pintor. La seva poètica és de factura més aviat clàssica, de temàtica contemplativa i un punt de vista de vegades irònic.
Com a pintor, entén la seva obra com una extensió de la poesia. Els seus primers treballs mostraven referències del surrealisme i el pop, així com del seu mestre Domènc  Fita. A finals dels anys 70 va abandonar la figura per començar a representar la natura i l'arquitectura, especialitzant-se en un paisatgisme molt personal i marcat pel realisme, que en els seus últims treballs està portant cap a una síntesi del mateix, on cada cop apareixen menys elements a les seves obres.
L'obra pictòrica, que ha donat a conèixer en nombroses exposicions, mostra un èmfasi en els volums i una certa geometrització i simplificació de les formes, en la tradició constructivista de Césanne. Aquesta tendència, però, defuig la radicalitat que desemboca en l'abstracció i que equilibra la influència d'italians com ara Giotto, Mantega o Piero della Francesca i altres pintors com Pierre Bonnart, que es manifesta sobretot en el cromatisme matisat.
L'any 2010 hom li dedicà al Museu de Montserrat l'exposició Comadira: 50 anys de pintura. Una antologia.

Clica sobre les miniatures per veure els pictòlits ampliats. 

Cap comentari:

Publica un comentari