Barraca

Jordi Bosch Lleó, Barraca, Nascut a Banyoles el 17 de febrer de 1957, on resideix.

A partir de 1979 exposa regularment. Alguns dels seus treballs estan emmarcats dins les sèries: Exercicis sobre un llapis, Emmotllats de cartró, Carrers i espais somiats, Bars, Davant del vidre, Fòssils, Esventats, Nínxols involuntaris, Memòria de la terra, Contradiccions de la transparència, Desforestació, Escales, Teranyines urbanes, Buit en el gruix d’una paret.

El gener de 1985 enceta un nou llenguatge plàstic batejat per en Jaume Fàbrega amb el nom de Nivopintura (acció pictòrica efímera que utilitza la neu com a suport).  Cal destacar la Nivopintura el Bullidor, Pas de la Casa (Andorra) feta a l’any 1987, d’una extensió de 20.000 m2 i enregistrada per la Televisió Espanyola per emetre en el programa “Punt de Fuga” i Sang de neu, espectacle pictoricoteatral realitzat amb Babaus Teatre a l’any 1997. Ha realitzat Nivopinturas als Alps, Andes, Karakorum i Himàlaia.

Té escultures a l’aire lliure a Banyoles, Porqueres (passeig d’escultures de Can Ginebreda), Cornella del Terri, Palol de Revardit, Sant Gregori, Fornells, Cassa de la Selva (Parc Art).

El 1985 guanya el primer premi de pintura Ciutat de Felanitx (Mallorca) i el 1993 el segon premi de pintura Comarca del Pla de l’Estany.

Entre altres llocs ha exposat a: Can Ginebreda (Porqueres), Arco (Madrid), Art Expo (Montreal-Canadá), a les galeries Metronom i Angela Rodeja (Barcelona), Expoart, Espais, Sales Municipals (Girona), Sala Tretze (Banyoles), Art-3 (Figueres), Les Bernardes (Salt), a bars-restaurant com La Penyora de Girona, Piscolabis de Barcelona i 1929 de Banyoles. També ho ha fet a Olot, Blanes, Sarrià de Ter, Cotlliure, Niça, Cannes (França)...

El 1992 escriu i il.lustra el llibre Makalu (Quan t’acostumes al blanc) i el 2003 Els colors del blanc.
                       
Clica sobre les miniatures per veure els pictòlits ampliats

Cap comentari:

Publica un comentari